Ga direct naar de inhoud.

Goedkoop online je testament opstellen

Waarom een testament?

Het opstellen van een testament is geen verplichting, maar het geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat er met jouw bezittingen gebeurt na jouw overlijden. Zonder testament wordt dit volgens de wet bepaald. Je staat er bij leven niet altijd bij stil, maar helaas gebeurt het dan niet altijd zoals jij dat zelf het liefst voor ogen hebt. Bijvoorbeeld indien je een partner hebt, maar jullie zijn niet getrouwd of zijn geen geregistreerde partners, dan heeft deze geen recht op jouw nalatenschap.

Door het (online) opstellen van een testament, kunnen jij en je partner al jullie wensen vastleggen. Wil je bijvoorbeeld iets nalaten aan iemand die geen bloedverwantschap heeft? Wil je een (ex)partner van jouw kind uitsluiten van jouw erfenis? Wie wordt de executeur van jouw testament? Aan wie wil je de zorg voor de kinderen overdragen? Zo zijn er veel meer dingen te bedenken die je kunt vastleggen door het opstellen van een testament. Het doel is in ieder geval om jouw laatste wil tot uitvoer te brengen en om jouw nalatenschap zo goed mogelijk te regelen voor de nabestaanden.

Woon je samen, maar zijn jullie niet getrouwd? Dan kun je ook goedkoop een testament én samenlevingscontract laten opstellen. Zeker wanneer er ook kinderen bij betrokken zijn, is dit aan te raden.

Direct je akte online opstellen

Wat kost het opstellen van een testament?

Voor het opstellen van een testament bestaat geen vast tarief. Per notaris kan de prijs daarom zeer verschillen. Wat een testament normaal gesproken kost, is dan ook lastig te zeggen. Echter, als jij en je partner twee (gelijkluidende) testamenten willen laten opstellen, dan kan de totaalprijs variëren van € 350,- tot € 800,-. Het opstellen van een testament is helaas niet van de belasting aftrekbaar. Je kunt daarom het best geld besparen door tarieven van notarissen te vergelijken.

Als jouw online notaris, houden wij de kosten laag doordat wij de werkzaamheden automatiseren en jij zelf het voortraject verzorgt. Door online diverse vragen te beantwoorden, wordt het testament direct opgesteld. Hierdoor kunnen wij van Raak Notarissen, het opstellen van de testamenten van jou en je partner goedkoop aanbieden voor een all-in prijs van slechts € 355,-. Volgens degoedkoopstenotaris.nl zijn wij binnen een straal van 40 km rond Den Haag zelfs de goedkoopste notaris voor twee gelijkluidende testamenten.

Doordat het opstellen van jullie testamenten online wordt geregeld, kunnen de aktes alles bij elkaar al uiterlijk binnen vijf werkdagen gereed zijn! Het enige wat jullie nog hoeven te doen, is langskomen om onder toeziend oog van de notaris een handtekening te zetten. Het laten passeren van de testamenten gebeurt bij ons op kantoor in Wateringen (gemeente Westland), wat ligt op de rand van Den Haag. Na het zetten van jullie handtekening is per persoon het testament officieel vastgelegd en worden deze door de notaris ingeschreven in het Centraal Testamenten Register (CTR). 

Direct je akte online opstellen

Wat zijn de voordelen van een testament?

Een aantal punten zijn hierboven al besproken, maar wat zijn nou precies de voordelen van het opstellen van een testament? Waarschijnlijk zijn er een aantal voordelen waar jij nog geen weet van hebt, dus daarom zetten we er graag een aantal voor je op een rij:

  • Wist je bijvoorbeeld dat het opstellen van een ‘slim’ testament uiteindelijk ook kan resulteren in het afdragen van minder erfbelasting voor de nabestaanden? Zo zorgt het benoemen van de kleinkinderen in een testament in veel gevallen voor meer vrijstelling. De kosten voor het opstellen, zijn in dat geval dan al snel terugverdiend.
  • Door in het testament het voogdijschap vast te leggen, kun je voorkomen dat een rechter hier uitspraak over doet. Jij bepaalt zelf wie de zorg van jouw (jullie) kinderen op zich neemt, indien beide ouders overlijden.
  • Met het opstellen van een testament, kan in veel gevallen belastingheffing voorkomen worden voor de langstlevende.
  • De ‘wilsrecht’ van kinderen kan worden uitgesloten (of worden uitgebreid). In geval van hertrouwen, wordt hier nog weleens een beroep op gedaan, wat vervelende situaties kan opleveren.
  • Aan een testament kun je een ‘legaat’ toevoegen, waardoor je een deel van het geld of de goederen kunt overdagen aan iemand of een instantie die geen erfgenaam is. Bijvoorbeeld voor het achterlaten van geld aan een goed doel. Ook wanneer je een specifiek goed aan een erfgenaam achter wilt laten, kan dit d.m.v. een legaat.
  • Het is hopelijk niet de hoofdreden van het opstellen van jouw testament, maar je kunt met een testament ook een kind ‘onterven’. Het kind blijft echter wel recht hebben op het legitieme portie, wat de helft is van wat normaal gesproken het erfdeel zou zijn.

Regel jouw testament eenvoudig online!

Via Raak Notarissen kun je eenvoudig én goedkoop online je testament opstellen. Wij hanteren hiervoor een duidelijke all-in prijs, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Je doorloopt hierbij online een aantal stappen waarbij je antwoorden geeft op vragen. Aan de hand van deze antwoorden, wordt direct de officiële akte opgemaakt.

Na betaling ontvang je van ons ter inzage een digitale versie van het testament, waarna er door Raak Notarissen contact met je wordt opgenomen voor het inplannen van een afspraak. Deze afspraak vindt plaats in Wateringen, Zuid-Holland voor het zetten van jouw handtekening onderaan het testament. Uiterlijk binnen vijf werkdagen na het online doorlopen van de stappen kan dit allemaal al geregeld zijn!

Direct je akte online opstellen

Heb je nog vragen over het online opstellen van jouw testament? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  • Slechts € 355,- all-in 
  • Eenvoudig geregeld uiterlijk binnen vijf werkdagen
  • Gratis parkeren

Maak je akte

Beoordeling door klanten: 8.3/10
189 beoordelingen