Ga direct naar de inhoud.

Goedkoop een samenlevingscontract online afsluiten

Wat is een samenlevingscontract?

Een samenlevingscontract is een overeenkomst met afspraken die jij en je partner hebben gemaakt over het samenwonen, over jullie financiën en over de inboedel. Ook kun je in een samenlevingscontract opnemen wat er moet gebeuren wanneer het samenwonen onverhoopt wordt beëindigd.

Je creëert dus duidelijkheid én zekerheid over de rechten en plichten van jou en je partner. Zeker wanneer jullie samen een koopwoning en/of kinderen hebben, maar niet zijn getrouwd, wordt een samenlevingscontract om die reden aangeraden. Bijkomend voordeel is dat je met zo’n overeenkomst automatisch fiscaal partner bent van elkaar, wat weer fiscaal voordeel oplevert.

Hebben jullie kinderen samen? Dan adviseren wij om een samenlevingscontract én testament op te laten stellen.

Direct je akte online opstellen

Wat kost een notarieel samenlevingscontract?

Voor het afsluiten van een notarieel samenlevingscontract, zijn notarissen vrij om hun eigen tarieven te bepalen. De verschillen kunnen om die reden vrij groot zijn, waardoor het de moeite loont om rond te kijken bij verschillende notariskantoren. Het opstellen van een samenlevingscontract kost normaal tussen de € 300,- en € 500,-. Als online notaris kan Raak Notarissen jou echter een samenlevingscontract zéér goedkoop aanbieden voor een all-in prijs van slechts € 279,-! Geen verlies aan kwaliteit, maar wel voor een spotprijs zonder verborgen kosten!

Het enige wat jij hoeft te doen, is online onze vragen beantwoorden en vervolgens in Wateringen (op de rand van Den Haag) samen langskomen om jullie handtekening te zetten. Zo kun je uiterlijk binnen vijf werkdagen al in het bezit zijn van een notarieel samenlevingscontract! Het laten passeren (het zetten van de handtekeningen) van een notarieel samenlevingscontract moet volgens de wet namelijk altijd onder toezicht van een notaris plaatsvinden.

Direct je akte online opstellen

Wat zijn de voordelen van een samenlevingscontract?

Een samenlevingscontract biedt jou en je partner verschillende voordelen. We zetten er graag een aantal voor je op een rij:

  • Met een samenlevingscontract word je automatisch fiscaal partner van elkaar. Dit heeft verschillende belastingvoordelen als gevolg. Niet alleen mag je verschillende aftrekposten en inkomstenbestanddelen zo over beide partners verdelen, dat dit het meest voordelig uitpakt, maar ook bij erven van elkaar hoef je veel minder erfbelasting af te dragen.
  • Er bestaat geen onduidelijkheid over gemaakte afspraken. In situaties waarin emotie de boventoon heeft en de ratio ver te zoeken is, dan is het prettig dat afspraken met ‘gezond verstand’ in het verleden reeds zijn gemaakt.
  • Door een verblijvingsbeding op te nemen in het samenlevingscontract, kun je vastleggen dat alle gemeenschappelijke zaken bij overlijden voor de langstlevende partner zijn. Zo kun je voorkomen dat erfgenamen aanspraak gaan maken op een erfdeel en de partner als gevolg uit huis wordt gezet of dat een deel van het huis kan worden leeggehaald.
  • Met een samenlevingscontract kun je aanspraak maken op het partnerpensioen in het geval jouw partner komt te overlijden. Bij sommige pensioenfondsen is een samenlevingscontract hiervoor zelfs verplicht.

Eenvoudig online afsluiten

Het online afsluiten van een samenlevingscontract is bij Raak Notarissen niet alleen goedkoop, maar ook nog eens zeer eenvoudig. Klik op één van de knoppen op deze pagina om te beginnen met het opstellen van de akte. Doorloop de verschillende stappen door online onze vragen te beantwoorden. Na het beantwoorden van alle vragen, wordt direct het samenlevingscontract opgesteld. 

Na het overmaken van jouw betaling, wordt de akte digitaal naar je toegestuurd en neemt Raak Notarissen contact met je op om de akte te laten passeren in Wateringen, Zuid-Holland. Vervolgens stuur je kopieën van een geldig legitimatiebewijs van jou en je partner en komen jullie langs om een handtekening te zetten onder de akte. Doorloop deze eenvoudige stappen en uiterlijk binnen vijf werkdagen kunnen jullie al in het bezit zijn een notarieel samenlevingscontract.

Direct je akte online opstellen

Heb je nog vragen of twijfels over het online afsluiten van een samenlevingscontract? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  • Slechts € 279,- all-in 
  • Eenvoudig geregeld uiterlijk binnen vijf werkdagen
  • Gratis parkeren

Maak je akte

Beoordeling door klanten: 8.3/10
192 beoordelingen