Ga direct naar de inhoud.

Samenlevingscontract en testament laten opstellen

Waarom een samenlevingscontract en testament combineren?

Bij Raak Notarissen kun je los van elkaar online een samenlevingscontract afsluiten en een testament laten opstellen, maar wij bieden ook de mogelijkheid om tegen een zeer voordelige all-in prijs beide tegelijk te regelen. Maar waarom zou je dit combineren en niet voor het één of voor het ander kiezen? Uiteraard is dat helemaal afhankelijk van jouw situatie, maar feit blijft dat met een samenlevingscontract én een testament, alles wel direct goed geregeld is. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan, als één van de twee komt te overlijden. 

Wanneer je ervoor kiest om (nog) niet te gaan trouwen, maar wel om te gaan samenwonen, dan is een samenlevingscontract sowieso aan te raden. Niet alleen omdat dit voor jullie fiscaal voordeliger is, maar ook omdat je hiermee duidelijke afspraken op papier zet over jullie financiën en inboedel. Bij het aanvragen van een hypotheek of het aanmelden van jouw partner voor een partnerpensioen, wordt dit in veel gevallen zelfs gezien als een vereiste. Echter, met alleen een samenlevingscontract, ben je nog geen erfgenaam van je partner. Wanneer één van de twee onverhoopt komt te overlijden, heeft de ander alleen recht op hetgeen wat jullie samen hebben opgebouwd. De rest gaat naar de ouders of (indien die er zijn) naar de kinderen.

Wil je alles écht goed regelen en zorgen dat je partner na jouw overlijden recht heeft op jouw erfenis? Regel het samenlevingscontract en de testamenten voor jullie beiden dan eenvoudig en direct online! Zeker in het geval jullie samen ook kinderen hebben of wanneer er stiefkinderen zijn, adviseren wij om het op deze manier goed te regelen.

Direct je akte online opstellen

Wat kosten een samenlevingscontract en testament samen?

De losse prijzen die Raak Notarissen hanteert voor een samenlevingscontract en voor twee (gelijkluidende) testamenten, kunnen al als goedkoop worden bestempeld. Hiervoor rekenen wij respectievelijk € 269,- en € 335,-. Door deze aktes tegelijk op te laten stellen, heb je nog eens € 29,- voordeel en betaal je slechts € 575,- all-in! Bij een andere notaris betaal je voor de combinatie ‘samenlevingscontract en 2 testamenten’ normaal al snel tussen de € 700,- en ruim € 1000,-.

Om de kosten en dus ook de prijs te drukken, proberen wij als online notaris zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te werken. Het overgrote deel van deze werkzaamheden is dan ook geautomatiseerd. Zo doorloop je online een aantal stappen door vragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden worden vervolgens de aktes opgesteld. Na betaling krijg je het samenlevingscontract en de testamenten ter inzage en ter beoordeling digitaal toegestuurd en word je gebeld voor het maken van een afspraak bij de notaris in Wateringen (tegen Den Haag aan). Het passeren van de aktes moet volgens de Nederlands wet immers altijd onder toeziend oog van de notaris plaatsvinden.

Vanaf stap 1 t/m het ondertekenen, kan dit alles al binnen twee werkdagen geregeld zijn!

Direct je akte online opstellen

Wat zijn de voordelen van een samenlevingscontract én testament?

Twijfel je nog? Dan zetten we graag een aantal voordelen van de combinatie ‘samenlevingscontract en testament’ voor je op een rij:

  • Alle fiscale voordelen van een samenlevingscontract met de zekerheid van een testament.
  • Je samenlevingspartner wordt volledig erkend, dus als fiscaal partner én als erfgenaam.
  • De erfenis wordt op een eerlijke manier verdeeld tussen de langstlevende en de (stief)kinderen.
  • Volledig duidelijkheid en alles zelf in de hand. Jouw laatste wil is leidend en niet de wet.
  • Nóg goedkoper omdat je twee soorten aktes tegelijk regelt.

Direct je akte online opstellen

Heb je nog vragen over het combineren van een samenlevingscontract met een testament of heb je specifieke wensen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  • Slechts € 575,- all-in 
  • Eenvoudig geregeld binnen twee werkdagen
  • Gratis parkeren

Maak je akte